Afscheid Wilma: voorzitter met enorme inzet en hart voor de huurderszaak

Op 23 februari 2023 nam SHY (Samenwerkende Huurdersorganisaties Ymere) afscheid van haar voorzitter Wilma van Lijf. Al sinds 2018 was zij de voorzitter van deze huurdersorganisatie van Ymere. Zij geeft het stokje over aan Peter Weppner, de vicevoorzitter.

Op een mooie receptie waar veel Ymere-medewerkers en directeuren (oud en nieuw) en veel huurdersbestuurleden uit het heden en verleden aanwezig waren, werd Wilma terecht geëerd met prachtige woorden. Ymere-directeur Erik Gerritsen, !Woon-directeur Evert Bartelma en de nieuwe SHY-voorzitter Peter Weppner staken allen de loftrompet af over Wilma.

Mooie woorden

Een bloemlezing uit de woorden: “positief kritisch” “hart voor de huurderszaak” “gericht op succesvolle samenwerking” “enorme inzet, empathische houding en een sterk verantwoordelijkheidsgevoel”  “Volkshuisvestingsmensch in hart en nieren” “ongelofelijk goede onderhandelaar” ”in staat het goede van mensen te zien” “deskundig” “veel oog voor mensen met een kleine portemonnee”.

Wie kent Wilma?

Uit de grappige ‘Wie kent Wilma-Quiz’ die SHY-bestuurder Richard Ramaker presenteerde kwamen nog wat bijzondere feiten over Wilma en over de huurdersorganisatie naar voren. Wie wist wanneer SHY was opgericht (24 november 2009) of wat de gevleugelde uitspraak van Wilma is (‘Huurders met lage inkomens doen boodschappen op hun knieën’)?

Speldje

Niet alleen werd de oud-voorzitter bedolven onder mooie woorden voor alle jaren dat ze de voorzitter was van de huurdersorganisatie, ook kreeg ze mooie cadeaus. Zo hadden haar SHY-collega’s een speldje voor haar laten maken (zie foto). Het SHY-speldje zal ze zeker met plezier blijven dragen. Ook bij de huurdersorganisatie waar ze zich blijft inzetten: de Huurders Vereniging Almere (HVA). De nieuwe SHY-voorzitter eindigde zijn speech met te vertellen dat hij nog graag in Almere langs zal komen voor goed advies. Want “och, wat zullen we je missen”.

Geplaatst in SHY